Forum Weselne

Pełna wersja: Ile zostajecie w domu?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Albo zsotałyście! Po ciąży.

To ciekawe, bo są bardzo różne modele. Niektóre matki chcą jak najszybciej wracać do pracy, niektóre zostają strażniczkami domowego ogniska na lata. Problem w tym, że decyzja nie wynika tylko z dobra dziecka, ale też warunków pracy i ekonomicznych.

Jaka byłaby dla was i dla dzieci idealna sytuacja? A ile realnie możecie posiedzieć w domu z pociechą?
Cóż, na pewno macierzyński. Na więcej chyba sobie nie będę mogła pozwolić. W końcu praca też jest ważna, bo z czegoś to dziecko trzeba utrzymać, a z jedną wypłatą nie zawsze jest tak kolorowo
Ja to bym chciała posiedzieć z dzieckiem z 3-4 lata aż pójdzie do przedszkola no ale zobaczymy jak to będzie
Chciałabym być z dziećmi w domu jak najdłużej ale realnie pewnie będzie to tylko urlop macierzyński. Niestety takie czasy, że oboje rodziów musi pracować żeby było ich stać na utrzymanie mieszkania, siebie i dzieci
ja nie chciałabym dziecka oddawac opiekunce albo do żł;obka,ale w dzisiejszych czasach chyba nie ma zbytnio wyboru;/
na maciezyński -pierwsze 3 miesiace mysle, to na pewno pójde
chyba każda z nas wolałaby zostac z dzieckiem w domu-przynajmniej przez pierwszy rok zycia. ja planuje wykorzystać tyle macierzyńskiego ile uda się wyprosić u szefostwa
Przekierowanie